DROPS Big Merino

Superwash-behandlad extra fin merinoull

per 50 g

Spunnet av flera tunna trådar av 100% extra fin merino, vilket ger garnet sin elasticitet. DROPS Big Merino karaktäriseras av sin mjukhet, volym, elasticitet och det jämna resultatet, vilket gör det speciellt lämpligt för strukturmönster som t.ex. flätor.

Garnets speciella konstruktion gör att det är extra viktigt att behandla plagget rätt: se till att hålla stickfastheten och sticka hellre för hårt än för löst. Garnet är superwashbehandlat vilket gör att det kan tvättas i maskin och passar därför bra till daglig användning; men var extra försiktig när du tvättar ditt plagg och följ instruktionerna noga!

Garnet är spunnet av fibrer från frigående djur i Sydamerika, som inte utsatts för mulesing och det är Oeko-Tex Standard 100 certifierat.

Produktinformation

Innehåll: 100% Ull
Garngrupp:  C (16-19 maskor)/ 10 ply / aran / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 75 meter
Rekommenderade stickor: 5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 v
Tvättinstruktioner: Fintvätt 40°C / Använd aldrig sköljmedel / Torkas plant 

Made in: EU
Råvarans ursprung: South America

Detta garn har en Oeko-Tex® certifiering (certifikat nummer 25.3.0110), Standard 100, Class I. Detta innebär att det har testats och är helt fritt från skadliga kemikalier och säkert för användning. Class I är den högsta nivån vilket innebär att det även passar för bebisar 0-3 år.

Tillagd i varukorgen